Toro satsar på batteridriven trädgårdsskötsel

Toro Ultra Blower Vac

I princip över hela världen finns det ett par problem man stöter på när det kommer till användning av trädgårdsredskap. Ofta är de tunga att bära, högljudda och ibland även krångliga att hantera överlag. Det här arbetar många företag kontinuerligt med att förbättra. Toro är ett av dem.

Toro Ultra Blower Vac Ledorden bakom Toros nya satsning är enkelt, smidigt och tyst. Just de här viktiga egenskaperna är något som batteridrivna redskap möjliggör. Att många trädgårdsredskap idag ännu inte går på batterier, har ofta att göra med att de inte är tillräckligt starka helt enkelt. Just kraften är även det något som Toro vill att användarna ska vara nöjda med.

Ett och samma batteri

En stor del i arbetet grundar sig just i enkelhet och smidigheten, där just enkelt och smidigt, som tidigare nämnt, är två av ledorden. Att arbetet har haft dessa två ord i fokus visar sig bland annat genom att de nya produkterna alla använder samma batteri. Utbudet består av följande:

  • Två olika trimrar
  • En häcksax
  • En motorsåg
  • En lövblås

Oavsett vilken av dessa fem trädgårdsmaskiner du använder, räcker det alltså med bara ett batteri. Anna Johansson, på Hako Ground & Garden, berättar om fördelarna:

– Man har ett och samma batteri till alla fem olika trädgårdsmaskiner. Att de är batteridrivna gör gott för miljön, samtidigt som du slipper trasslet med sladdar, säger hon i ett pressmeddelande på My Newsdesk.

Presenteras på mässa

Inför branschfolk, trädgårdsintresserade och andra privatpersoner kommer Hako Ground & Garden att presentera de nya maskinerna. Mässan heter Maskinexpo och visar upp maskiner av många olika slag – inte bara trädgårdsmaskiner alltså.

Den som åker hit kan sannolikt vänta sig en fullspäckad upplevelse. Mässan har 250 utställare med många olika typer av maskiner, redskap och tillbehör. På Maskinexpo kan du även:

  • Köra fyrhjuling i ATV-banan
  • Se en MC-show i Valodromen
  • Titta på nostalgiska veteranmaskiner
  • Fynda bland världsnyheter