Husqvarna lanserar professionell batteridriven lövblås

Husqvarna 536LiB Husqvarna har länge varit ett av de ledande märkena att välja på för den som velat köpa en lövblås. Fokus har legat på starka bensindrivna modeller som i många fall köpts av de som arbetar med lövblåsen dagligen och under långa perioder.

Nu tar de nästa steg och breddar sitt utbud med batteridrivna modeller som självklart har sina fördelar. Länge har batteridrivna lövblåsar främst varit något som privatpersoner köpt då batteritiden och styrkan har varit starkt begränsat. Men med ny teknik och nya lösningar kan batterimodeller ta över marknaden.

Husqvarna 536LiB

Fördelarna med Husqvarna 536 LiB

  • Vikten

Med en vikt på enbart 2,4kg blir Husqvarna 536LiB en tydlig konkurrent mot de bensindrivna modellerna som många gånger väger tre gånger så mycket.  Även om den väger lite så kan det vara skönt med den tillhörande sele som gör det avlastande och mer ergonomiskt att arbeta.

  • Ljudnivån

En av de största skillnaderna mellan bensindrivet och batteridrivet är ljudnivån. De som jobbar under längre stunder kommer uppleva stor skillnad i buller och arbetsmiljö.

  • Hälsosammare

Slipp bensinångorna bara några decimeter från munnen och näsan.

  • Lättstartat

En knapptryckning och lövblåsen är igång. Enkelt och smidigt.

Batteri?

BLi 940X Orsaken till att inte professionella valt batteridrivna lövblåsar tidigare har till stor del varit att batteritiden varit för kort. Hur är det då med Husqvarna 536 LiB?

Arbetstiden är 21 minuter utan belastning vilket inte är helt imponerande. Men den som ska jobba länge får köpa till ryggburet batteri.

Om batteriblåsen 536LiB används med det största ryggburna batteriet BLi940X och man kör fullt blås utan att alls släppa på gasen kan detta ske i 1,5 timme. Det är däremot inte någon riktlinje då ingen som jobbar med en lövblås gör detta konstant i 1,5 timme. Enligt Husqvarna bör man kunna räkna med en arbetstid på 2-3 timmar beroende på hur mycket tid som läggs på förflyttning och liknande. Tiden avgörs även av om man kör på maxgas eller inte. Är det torra löv behövs detta inte och man spar batteritid.

Jämför de bägge batterilösningarna

Se utbud av Husqvarna

Ladda hem produktblad Husqvarna 536LiB

BatterijämförelseBasbatteri BLi150Ryggburet BLi940x
Batterispänning36V
36V
Kapacitet4,2A,26,1A
Effekt 151Wh
940Wh
Vikt1,3kg7,9kg(inkl sele)
Laddningstid35/50min235 min
BLi 940X

BLi 940X