LÖVBLÅS – BATTERI

Batteridrivna lövblåsar kännetecknas av flexibilitet. Du behöver inte blåsa nära ett eluttag, eller trassla med sladdar. Det är bara att gå ut och blåsa, så länge batteriet är laddat. 

 

  • Lätt att hantera.
  • Bästa batteridrivna.
  • Miljövänlig.

Betyg: ★★★★✩

Bäst i test enligt Råd & Rön 2017. 

Stihl BGA 56.

Vikt: 2,1 kg. Blåshastighet: 54 m/sek. Bäst enligt Råd & Rön 2017.

Stihl BGA 56 blev ”Bäst i Test” i ett test som presenterades i Råd & Rön 7:2017. Framförallt berömdes modellen för att den var lätt att arbeta med och att det gick snabbt att utföra olika arbetsmoment.

 

Pris: 1439 SEK (Batteri och laddare köps som tillägg)

Läs mer
Fick 8/10 på Hanterbarhet, 7/10 på Lövhantering och 8/10 på miljö.
Ett slutbetyg på 76/100 gav första platsen bland batteridrivna modeller. Nackdel? Skulle i så fall vara dess storlek då denna är kraftig. Önskas mindre (och svagare) modeller – se nedan.

 

  • Lätt
  • Billig
  • Tystgående

Betyg: ★★★✩✩

Lätt, Effektiv, Tystgående enligt WiseGuide. Läs recension här

 

Bosch Alb 18

Vikt: 1,7 kg. Blåshastighet: 58 m/sek. Pris: 1 282 SEK

En mycket lätt lövblås som är väldigt enkel att hantera. “Inte den starkaste eller bästa – men lättaste” Så sammanfattas den av Wise Guide.  Lätt, effektiv och tystgående för altan eller andra små ytor.

 

Pris: 595 SEK (Batteri och laddare köps som tillägg)

  • Bra på hårda ytor.
  • Billig. 
  • Batteritid 30 min

Betyg: ★★★

Black & Decker GWC1820PC

Vikt: 1,7 kg. Blåshastighet: 209km/h. Pris: 522 SEK.

Black & Decker GWC1820PC har dubbla hastighetslägen och ger framförallt gott resultat på hårda ytor så som altan, parkering och sten. Fick 4/5 i Betyg av Bäst-i-Test. Batteriet räcker ca 30 min.

 

 

Pris – 522 kr

Batteri och Laddare kan köpas till

SE ALLA BATTERIDRIVNA LÖVBLÅSAR FRÅN GARDEN STORE

LÖVBLÅS – BATTERI– KÖPRÅD

De minsta och enklaste modellerna av lövblåsar är de som går på batteri (eller el). Men det betyder inte att de även kan vara starka och kraftfulla. Utbudet är brett och prisskillnaderna stora. Med andra ord bör man tänka igenom vilka behov man har innan man köper en batteridriven lövblås. Övriga batteriblåsar kan ses på respektive tillverkares undersida: Bosch, Husqvarna och Gardena.

STYRKA

Är det enklare jobb som ska utföras så som att blåsa bort löven från altanen kan mycket väl en billig lövblås på batteri användas. Här finns modeller kring 1000kr att välja mellan. Har man däremot behov av en starkare modell som även kan användas till att blåsa ihop löven i trädgården även om de är lite blöta och tunga kan man titta på de mer starka modellerna. En av de starkaste batteridrivna modellerna är Husqvarna 536Lib. Styrkemässigt kan denna modell jämföras med en enklare bensindriven lövblås. Batteriet räcker även ca dubbelt så länge som vanliga mindre modeller. Men då ligger priset betydligt högre då denna kostar ca 4500kr. Självklart finns det lövblåsar i spannet mellan 1000kr och 7500kr. Se till behov och välj efter detta.

BATTERIKAPACITET

Det går att köpa batteridriven lövblås med eller utan batteri. Men även med olika starka batterier. Ett mindre batteri räcker vanligtvis till ca 10 minuters arbete. Det räcker gott och väl för mindre jobb men räcker inte till trädgårdsarbetet. Med större batteri ges möjlighet till att arbeta längre utan att behöva ladda. Ett alternativ är att köpa två batterier som man kan växla mellan.

KOMBIBATTERI

Det har blivit allt vanligare att tillverkarna gör så kallade kombibatterier. Det är batterier som passar flera olika trädgårdsredskap så länge det är tillverkat av samma fabrikör. Ett exempel är Ryobi som har samma batteri till samtliga sina batteridrivna redskap. Även Husqvarna har ett batteri som passar de andra redskapen från företaget. Att välja en lövblås med kombibatteri har flera stora fördelar. Framförallt handlar det om att man enbart behöver en laddare till alla redskap i hemmet. Utöver det att det blir billigare att köpa produkten då det går att köpa utan batteri och laddare i de fall man redan har kompatibla batterier och laddare hemma.

LÖVSUG

Att blåsa bort löven är enkelt. Men de finns ändå kvar. Ett alternativ är att köpa en lövblås med sugfunktion (lövsug). Det betyder att man kan växla mellan dessa funktioner vilket skapar ett mer flexibelt sätt att få bort löven. Om löven sugs upp mals de ner och hamnar i en uppsamlingspåse som sitter på blåsen.