LÖVBLÅS – EL

Här presenteras Bäst i Test på eldriven lövblås samt andra modeller. För Bäst i Test på Batteri – Se här.
En eldriven lövblås är alltid tillgänglig. Glöm bensinlukt eller tomma batterier! Finns både med och utan uppsamlingsfunktion.

  • Lätthanterlig.
  • God blåshastighet.
  • God lövhantering.

Betyg: ★★★★

 

Enligt Råd & Rön. 

Bosch ALS 25.

Vikt: 3,2 kg. Blåshastighet: 83,3 m/sek. Pris: 820 SEK.

Bäst i test

Råd & Rön gav Bosch ALS 25 ”Bäst i Test” år 2017 gällande eldriven lövblås. Lövblåsen fick 73/100 poäng varav de bästa betygen gavs för lövhantering och blåsa löv. På punkten ”Blåsa Löv” fick den 9/10 poäng.
En lätthanterlig modell som snabbt ger ett snyggt resultat. 

 

Pris: 3 295 SEK

Läs mer
På ”Arbetsinsats” gavs även 9/10. De sämre betygen gavs under kategorin ”Suga löv” men samtidigt var det ingen modell som hade riktigt bra betyg där. 

Husqvarna 125BVX är även utrustad med en uppsamlare, så att löven direkt kan sugas upp.

Lövblås Bäst i Test
  • Lätt att jobba med. 
  • Kraftfull. 
  • Ergonomisk. 

Betyg: ★★★★★

 
Bäst i test i flera tester år 2014. Bland annat i tidningen “Allt i Trädgård”. 
 
Black & Decker GW3030 QS.

Vikt: 3,7 kg. Blåshastighet: 65 m/sek. Pris: 822 SEK.

Denna lövblås fick ”Bäst i test” i flera tester år 2014. Bland annat av tidningen ”Allt i Trädgård”. Den ansågs vara lätt att jobba med, kraftfull och berömdes för dess ergonomi.


Pris: 822 SEK

Läs mer
Att denna modell skulle få Bäst i Test var inte oväntat då dess föregångare GW 3000 fick denna utmärkelse något år tidigare. Detta i ett test av Expressen.

black and decker gw3050 lövsugare
  • Prisvärd.
  • God ergonomi.
  • Miljövänlig 4-taktsmotor.
Vi arbetar på en recension.
 
Black & Decker GW 3050.

Vikt: 3,7 kg. Blåshastighet: 116,11 m/sek. Pris: 1 199 SEK.

Denna lövblås från Black & Decker är uppföljaren till den prisbelönta modellen GW3030 (se ovan). Det som förbättrats är framförallt kraften med hela 418km/h i blåsstyrka. Har kratta som kan monteras längst ut.
Var länge den eldrivna modell som låg under ”Rekommenderas” på Lövblås.se.

 

Det är fortfarande en mycket bra modell men första platsen har tagits över av Bosch ALS 25.

 

Pris: 1 390 SEK

SE ALLA ELDRIVNA LÖVBLÅSAR FRÅN GARDEN STORE

LÖVBLÅS – EL – KÖPTIPS

Fördelen med att köpa en eldriven lövblås är att man aldrig behöver oroa sig för att batteri/bensin ska ta slut. Det är bara att jobba till löven är borta. En stor fördel är att de är enkla att hantera och inte behöver något särskilt underhåll. Nackdelen sitter däremot i dess avståndsbegränsning. Det gäller att ha en längre sladd för att kunna blåsa på hela trädgården och detta gör denna modell mindre flexibel än de som går på batteri eller bensin.

LÖVSUG

Ett flertalet lövblåsar har även en sugfunktion. Detta gör det smidigare att hantera löven. Antingen blåser man ihop dem i en hög som sedan lyfts bort eller så suger man helt enkelt upp dem varpå de tuggas sönder och hamnar i den tillhörande uppsamlingssäcken. Denna säck går att haka bort i de fall man enbart kommer att använda lövblåsens blåsfunktion och vill ha en något mer lätt hanterlig maskin.

KRATTA / SKRAPA

En del modeller har en skrapa längst ut på röret. Denna skrapa är till för att lossa blöta löv som exempelvis ligger på altanen. Finns just detta behov bör man se extra på hur röret är konstruerat eller om det följer med något som kan monteras (ex skrapa eller kratta)

rekommenderade lövblåsare

BÄST I TEST?

År 2013 presenterade Expressen en test på lövblåsar. Vinnaren var då Black & Decker GW3000. Året efter testade Allt i Trädgård liknande modeller och då vann efterföljaren Black & Decker GW3030. Nu har ytterligare en efterföljare kommit – Black & Decker GW3050. Starkare med mer funktioner. Att en lövblås får ”Bäst i test” behöver inte betyda att den är den bästa på marknaden. Men chansen är väldigt stor när man vunnit två oberoende tester.

prestanda

VARIABEL HASTIGHET

Med variabel hastighet kan man själv avgöra hur mycket lövblåsen ska blåsa. Detta är smidigt om man enklare vill hantera löven. Men det är inget måste om man enbart ska blåsa mindre ytor.

STÖDHANDTAG / STÖDHJUL

Även om de inte väger mycket så är det skönt med ett stödhandtag. Det betyder att man bär blåsen med två händer. Detta har de flesta modeller men av de ovan så saknas det på Ryobi RBV 3000 Även hjul kan vara en underlättande faktor. Det gör att man lätt kan rulla fram den på plana underlag när man ska blåsa bort löv och grus. Däremot drar man knappast en blås på marken om man ska jobba med löv på större områden. Då går det snabbare att ha den en bit upp i luften.