Blåsa ren bilen med lövblås?

headerbild för lövblås.se

Kreativa själar har hittat ovanliga – men ack så effektiva – användningsområden för lövblåsen. Tidigare har vi till exempel skrivit om hur man kan spela minigolf med lövblås, och att det är ett effektivt redskap när stallet ska städas. Senast är att använda lövblåsen som en högteknologisk snöborste, och för att motorisera ett revolutionerande vinterterrängfordon. 

Det är Aftonbladet TV som rapporterar om de nya, kreativa sätten att använda lövblåsen på. De klipper till en sekvens där ett barn glider fram i en kälke, försedd med två lövblåsar baktill, samtidigt som de konstaterar att nedförsbackar knappast är nödvändigt med den utrustningen. En vuxen person joggar i ungefär samma fart som kälken – så det tycks gå snabbare än promenadtakt. Att barnet ganska stillsamt bromsar genom att köra in i en snövall tyder dock på att det inte var alltför våldsamma hastigheter som uppnåddes.

Sedan klipper de till en man som går ut till sin bil, som har både vindruta och motorhuv täckt av ett tjockt lager snö. Med sig har han en lövblås som han drar igång, och som han riktar mot snön. Det tar inte många sekunder innan snön är borta. 

Metoden bör dock brukas med viss försiktighet. Finns det grus eller skräp under snön finns en risk att lacken repas eftersom lövblåsen är så stark. Är man rädd om lacken är det kanske bättre att använda en stor och mjuk borste för ändamålet.