Lövblås på hjul – Nya modeller till privata marknaden

lövsug på hjul och uppsamlare

Måste en lövblås bäras i handen eller på ryggen? Inte längre. Utbudet av lövblåsare med hjul ökar mot den privata marknaden. Modeller som tidigare främst vänt sig till professionellt bruk finns nu även i billigare alternativ. Märket Hecht visar vägen.

Lövsugare som ser ut som gräsklippare har länge funnits tillgängliga mot den professionella marknaden. Modeller som körs över större ytor och som kan suga upp stora mängder av löv och i dess behållare. Fördelen med dessa är just dess kapacitet och ergonomi.

Modellerna mot den privata marknaden har däremot nästan uteslutande varit de som man bär i handen eller med bärsele över axeln.

Märket Hecht har tagit fram enklare och billigare modeller av lövsugare på hjul. Detta både med el och bensin. Modeller som främst vänder sig till de som vill få rent i trädgården från löv men inte orkar, eller vill, bära på maskinen. Istället dras den över gräsmattan likt just en gräsklippare.

Hechts lövblåsar säljs av bland annat Hemfint.se och det är från den E-butiken som vi presenterar olika modeller i vår senaste kategori – Lövblåsare på hjul.

Tre modeller – Från enkelt till professionellt

elektrisk lövsug på hjul De tre senaste modellerna på lövblås.se (inlagd december 2019) är därmed tre hjulförsedda lövsugare som gör det ännu enklare att göra rent i trädgård och park.

Enklaste modellen vänder sig primärt till privatpersoner med mindre trädgårdar utan större ojämnheter. Med stora hjul är den lätt att dra fram på en altan, ett trädäck eller plan gräsmatta. Kan även växla blåsriktning vilket betyder att den även kan användas som lövblås.

Till skillnad mot de större finns bara två hjul vilket gör den lite smidigare i smalare passager och enkel att ta fram för att snabbt ta bort löven. Drivs med el. Säljs för ca 900 kr.

lövblås på hjul Mellanmodellen liknar en klassisk gräsklippare och vänder sig även den mot privata marknaden. Med fyra hjul kan en ännu kraftigare motor och större uppsamlare användas.

Drivs av el och har en uppsamlare på 45 liter. Uppsamlaren är därmed lika stor som de bärbara lövsugare som finns på marknaden. Skillnaden är att man här inte behöver bära med sig allt utan enklare kan köra sugen över gräsmattan för att få bort löven. Säljs för ca 1400 kr.

Den större modellen har både ett betydligt högre pris och större kapacitet. Löven krossas innan de sugs upp till den stora lövbehållaren på 150 liter. Därmed kan den användas riktigt länge innan lövsäcken behöver tömmas.

lövsug på hjul och uppsamlare Den drivs på bensin med en 4-takts motor med 173 cc. Är självgående och där maskinen inte kommer fram kan sugslangen användas som ett komplement. Ett kraftpaket som därmed främst används i ett professionellt bruk. Det speglas även i prislappen då modellen säljs för ca 7500 kr.