De spelar minigolf – med lövblåsar

Trött på att använda en vanlig klubba när du spelar minigolf? Det är i alla fall två anställda på en golfanläggning i Pennsylvania, USA, i den här videon på Youtube. Istället för att på klassiskt vis slå an bollarna med en putter – använder de lövblåsar.

Att bara slå till golfbollarna med munstycket på lövblåsen, utan vidare teknik, är det inte tal om. Istället använder de två olika lövblåsar – båda Husqvarna – för att med precision blåsa bollen i hålet. Det tar några försök innan de båda lyckas få in bollarna.

Olika spelstilar

Den yngre av de två banskötarna använder en lövblås (som ser ut att vara 125BVX) från 2017, med ett platt munstycke. Han motiverar valet kort och gott med att lövblåsen är mycket kraftfull. Han medger också att det platta munstycket visserligen kan försämra precisionen, men att precision inte är särskilt viktigt när man har så mycket kraft. Trots det blåser han faktiskt bollen lite kortare än sin motståndare vid det första slaget.

Motståndaren använder sig av en Husqvarna 125B från 2014 med ett runt munstycke. Han påpekar att den kanske inte har lika mycket kraft i sig som sin motståndares lövblås, men att den har en bra känsla överlag.

Det runda munstycket står för precisionen

I början ligger de båda golfspelarna jämnt och kommer ganska nära hålet på ett blås. Banskötaren med modellen från 2014, som föredrog det runda munstycket, lyckas få i bollen i hålet på tre slag.

När det är dags för motståndarens tur uppenbarar sig svagheterna med ett platt munstycke. Trots att bollen är mycket nära hålet lyckas han först inte få i bollen och slutar på fyra slag totalt.

Lärdomen? Välj ett runt munstycke om du vill blåsa med precision – oavsett om det är löv eller golfbollar.