Bäst i Test Lövblås (El)

Här kan du se vilken eldriven lövblås som fått Bäst i Test, vad som bedömdes och var lövblåsen kan köpas.

 

bosh als25 lövblåsare

BOSCH ALS 25

  • Bäst i Test
  • Eldriven
  • Mycket användarvänlig

Vilken lövblås är bäst 2017?

Den frågan ställde sig Råd & Rön och genomförde under sommaren 2017 en mycket genomarbetad test där 7 eldrivna och 5 batteridrivna lövblåsar testades. En av modellerna var däremot hybrid (både el och batteri) men de valde i detta fall att värdera den som en batterimodell utifrån att den inte hade någon lövsug (mycket vanligt på eldrivna lövblåsar).

Bäst i test Eldriven lövblås –  Bosch ALS 25

Med mycket god lövhantering och 9:or i betyg på bland annat lövbortagning på uteplats, lövbortagning i rabatt, lövkomprimering samt att vara näst snabbast i testet vann Bosch ALS 25 testet hos Råd & Rön. En enkel modell att hantera som ger ett mycket bra resultat.

Med sammanlagt 73 poäng av 100 hade de marginal mot andraplatsen som Gardena Ergojet 3000 tog (69/100). Testet byggde på tre delmoment (Lövhantering, Hanterbarhet och Miljö) och i betyget vägdes Lövhantering tyngst (50% av totalbetyget)

Med ett sammanlagt betyg på 8/10 låg Bosch ALS 25 högst (tillsammans med några andra modeller) gällande lövhantering. På ”Blåsa Löv” gavs en 9:a vilket även det var högst.

Det som framförallt utmärker Bosch ALS 25 är arbetstiden det tog för testpersonerna att utföra de olika delmomenten. Genomsnittstiden var 1 Min och 37 sekunder på en gräsmatta– bara en enda annan modell fick genomsnittstid under 2 minuter. Även att blåsa löv i rabatten gick snabbare än många andra modeller.

Detta tyder alltså på att modellen både är lätthanterlig och skapar ett tydligt luftflöde som lätt samlar ihop löven. Även betyget på ”Arbetsinsats” visar detta med en 9:a

På dessa moment gavs 9:or: Arbetsinsats på gräsmatta, Blåsa löv i rabatt, Lövborttagning, Arbetsinsats i rabatt, Kontrollera lövriktning i rabatt, Blåsa på Uteplats, Lövbortagning/Arbetsinsats/Lövriktning på uteplats.

De sämre betygen gavs under ”Suga upp löv” där visserligen tidsåtgången var mycket bra men där flera punkter gavs betyg 5-7. Till dess försvar ska sägas att de allra flesta modeller fick dessa betyg under dessa sugtester.

Med riktiga höga betyg på många punkter och inte lågt betyg på en enda punkt (förutom Av- och På-knappen 3/10) så blev det en värdig vinnare. Fick därmed Råd & Röns ”Bäst i Test 2017”.

De sammanlagda betygen var 8 för Lövhantering (väger tyngst i betyget), 6 för Hanterbarhet och 6 på Miljö.

Pris 999:- Fraktfritt

Kan beställas hos E-butik här

bosh als25 lövblåsare

  • Bäst i Test
  • Eldriven
  • Mycket användarvänlig