Ryobi Batteri

Ryobins One + System är mycket uppskattat då det är samma batteri till över 40 olika produkter. Utöver 18V batterier har Ryobi även 36V batteri. Laddare ses längre ned på sidan.

Ryobi One + 18V

Ryobis 18V batterier finns i tre storlekar. Det som skiljer dem åt är hur länge man kan använda dem innan de behöver laddas igen, tyngd samt pris. Kan man tänka sig ha något tyngre batteri är det ofta bättre att satsa på ett starkare batteri som räcker längre.  Det som avgör arbetstiden är hur många Ah (ampertimmar) som batteriet har.

1,5 Ah väger 0,46kg –  2,5 Ah väger 0,5kg  –   4,0 Ah väger 0,77kg

5.0 Ah

Pris 1199:-

Till Butik

 

 

4.0 Ah

Pris 1049:-

Till Butik

 

2.5 Ah

Pris 749:-

Till Butik

Ryobi 36V

Även på batterierna med 36V skiljer sig Ah mellan de olika batterierna. Det billigare har 1,5Ah och det dyrare 4Ah. För ca 30% större pris får man ett batteri som räcker ca 150% längre.

 

36 V 2,6 Ah

Pris 1649:-

Till Butik

Laddare Ryobi

Det finns två olika slags batteriladdare till Ryobi batterier. En för 18V batteriet (vilket är den vanligaste) samt en för 36V batterierna som främst är till starkare  maskiner.

Laddarna går att köpa separat eller i paket med batteri. Ofta blir det billigare att köpa paket men allt handlar om vilket behov av batteri man har. Men jämför priserna. Inte sällan genomförs det kampanjer som gör att det är billigare att köpa dem separat.

 

 

 

 

Om Ryobi

Den stora fördelen med Ryobi batteri systemet One+ är att alla en mängd produkter från Ryobi hanterar samma batteri. Detta skapar en stor miljöfördel då man kan ha samma batteri till allt mellan trimmern och lövbåsen till borrmaskinen och sågkapen. Dess 18V batteri är därmed kompatibelt med hela 40 olika maskiner och verktyg.

Fördelen för konsumenten blir även prismässigt. Produkterna blir betydligt billigare när man enbart behöver köpa ett batteri och en laddare.

Idag är Rybi en av de största när det gäller verktyg och trädgårdsmaskiner för privatbruk. De har både de som går på bensin, el och batteri. Däremot är det just deras batterisystem som de blivit mest känt för. Enkelt, billigt och lätt att hantera är saker som gör att märket har etablerat sig starkt på marknaden inom denna genre.