Husqvarna 536Libx

Husqvarna 536Libx är en av Husqvarnas nyaste modeller (2015). Den väger enbart 2,8kg vilket gör den väldig enkel att hantera även under längre arbetspass.

Förutom den låga vikten är den också batteridriven och tyst – två egenskaper som gör lövblåsningen både enklare och behagligare. 536LiBX har strömförsörjning via ryggburet batteri vilket köps separat.

Batteri till Husqvarna 536libx 536libx Lövblås Husqvarna 536LibX

 

 

 

Till Butik – 5400:-

 

Ergonomi

Den ringa vikten ger användaren bättre balans och gör Husqvarna 536LiBX väldigt lätt att hantera. Även ett centrerat luftutsläpp och en justerbar rörlängd bidrar till den bekväma hanteringen av den här lövblåsaren.

Strömförsörjning

Strömförsörjningen bärs på ryggen och består av ett så kallat litiumjonbatteri. Litiumjonbatteriet räcker länge och besitter en utmärkt prestanda. Inget batteri finns integrerat i själva lövblåsaren. Detta för att hålla vikten nere.

Reglage

Det ergonomiskt designade handtaget är utformat för optimal komfort. Vid änden av handtaget finns ett flertal reglage som effektiviserar lövblåsningen:

  • Farthållare – Genom några enkla knapptryckningar kan man reglera varvtalet för att anpassa lövblåsen för det specifika arbetsmomentet.
  • Boost-effekt – Genom att trycka in den här knappen maximerar man produktens blåshastighet under en begränsad tid.

Vad skiljer mot 536LiB?

Föregångaren till den här produkten heter 536LiB, som precis som namnet antyder har många likheter med 536LiBX. Den främsta skillnaden är att den här produkten är helt anpassad för ett ryggburet batteri. Fördelen med det här är att man avlastar handen och armen då inget batteri finns integrerat i själva lösblåsaren som tynger ner den. Det är även den här skillnaden som X:et i produktnamnet symboliserar.

Med 536LiBX har Husqvarna tagit fram ett tystgående, batteridrivet, lättviktigt men ändå kraftfullt alternativ som kan jämföras med de enklare bensindrivna modellerna i styrka. 536LiBX är valet för den som vill tänka miljövänligt, arbeta under längre perioder och samtidigt effektivisera lövblåsningen.

Teknisk information

Batterispänning: 36V

Batterityp: Li-Ion

Motor type: BLDC (borstlös)

Luftflödet vid munstycke: 12,2m³/min

Lufthastighet: 50m/s

Ekvivalentvibrationsnivå (ahv,eq) främre/bakrehandtag, m/s²: 0,4/0m/s²

Ljudtrycksnivå vid användarens öra, dB(A): 79dB(A)

Ljudeffektsnivå garanterad, LWA: 93dB(A)

Vikt utan batteri: 2,8kg

Till Butik 5400:-

Tillbehör – Ryggbatteri till Husqvarna 536LibX Lövblås banner BILD

BLi 940X

BLi520X 14,4aH – 8500kr – Kan beställas här 

BLi940x  26,1 Ah – 15400kr – Kan beställas här