Bosch ALB 18 LI Recension

Det första man reagerar på när man håller i en Bosch ALB 18 är hur liten och lättviktig den är. Det här tycker i alla fall Trusted Reviews, som har testat den behändiga lilla el-blåsaren från Bosch.

Upplevelsen styrks med hjälp av siffrorna: Bosch ALB 18 väger endast 1,8 kilo, vilket är mindre än hälften av många konkurrenter. Man ska dock ha i åtanke att Bosch ALB 18 inte riktigt är utformad i samma syften som många andra lövblåsar.

Det som Bosch har kompromissat med, i jämförelse med andra lövblåsar, är kanske främst luftflödet. Lufthastigheten på 58 meter i sekunden är ganska hög, men den faktiska mängden luft som den skickar ut är betydligt mindre än många av konkurrenternas. Hur den höga lufthastigheten och den lilla mängden luft kan kombineras i en och samma lövblås, förklarar Trusted Reviews med att blåsröret är väldigt smalt.

De betonar dock att det är en välgjord produkt, och att det smala blåsröret inte alls behöver vara en nackdel. Tvärtom är det ofta gynnsamt då vrår, buskar eller allmänt trånga utrymmen ska städas.

Vidare skriver de att den är riktigt skön att köra, just på grund av den låga vikten. Den förhållandevis låga effekten gör också att handen inte trycks bakåt när blåsen sätts på. Något som de anser vara en begränsning är dock drifttiden. Då den bara kan köras i 10 minuter åt gången, utesluter den dem som har en mellanstor trädgård eller större. Bosch ALB 18 är troligtvis bäst för små trädgårdar, altanen och utanför ytterdörren.

Köp via Conrad.se här

Rekommenderas till

Bosch ALB 18 rekommenderas till dig med liten trädgård, som kanske har mycket buskar eller andra trängre utrymmen. Det smala blåsröret gör det lätt att komma åt på de allra flesta ställen.

Med den låga effekten följer dock vissa problem. Har det regnat, och löven är blöta, räcker maskinens kraft knappt till för att göra jobbet. Med det här i åtanke rekommenderas den även till dig som har tålamod och tid att vänta tills löven blir torra innan du blåser dem.

Kortfakta

  • Batteridriven (18 V)
  • Vikt 1,8 kg
  • Ljudnivå: 70 dBA
  • Drifttid: 10 minuter

Om testet

Sidan som ligger bakom testet, TrustedReviews.com, testar allt från kameror, tv-apparater, högtalare till spel, datorer och trädgårdsredskap. Recensionen om Bosch ALB 18 delades in i följande kategorier: Allmän data, Design och funktioner samt utförande.

Köp via Conrad.se här