BÄST LÖVBLÅS – BENSIN

Här kan du se vilken bensindriven handhållen lövblås som fått Bäst i Test, vad som bedömdes och var lövblåsen kan köpas.

  • Användarvänlig.
  • God balans.
  • Mycket kraftfull. 

Betyg: 4,5 av 5

Utsedd till testvinnare av Bäst-i-test.se.
HUSQVARNA 525BX

Lufthastighet: 86 m/s. Vikt: 4,3 kilo. Rörlängd: 550 mm. 

Som en del har gjort före dem, berömde Bäst-i-test Husqvarna 525BX för sin prestanda. Den maximala blåshastigheten på 157 meter i sekunden utklassar nämligen många av konkurrenterna i samma prisklass. Tittar man till exempel på Stihl BG86 är skillnaden slående, då denna enbart har 73 meter per sekund, samtidigt som ljudnivån och vikten är ungefär detsamma. Läs mer om kritiken längre ned på sidan.

 

 

Pris: 3 169 SEK

 

OM TESTET

Det råder ingen tvekan om att prestandan och den allmänna nöjdheten med ett köp av en lövblås skiljer sig avsevärt åt mellan olika modeller och märken. Genom åren har en rad olika tidskrifter, testare och andra sagt sitt om vilka lövblåsar som är bäst. Enligt Bäst-i-test.se, och andra, är Husqvarna 525BX det bästa köpet när det kommer till bensindriven lövblås.

I testet körde man samtliga fem lövblåsar i olika miljöer och på olika ytor. Till exempel testade man att blåsa fuktiga och torra löv i morgondagg såväl som på grusvägar.

 

Inför testet hade man satt upp man fyra kriterier att förhålla sig till:

prestanda

Prestanda

Vad klarar lövblåsen faktiskt av att göra i praktiken? Klarar den fuktiga löv och kanske till och med mindre pinnar och stenar?

Användarvänlighet

Bäst-i-test tittade också på användarvänligheten. Det säger sig självt att riktigt bra prestanda kanske inte alltid kommer till sin fulla rätt om maskinen inte är användarvänlig.

Funktioner

Om det går att ställa in blåshastighet, om det finns farthållare och om det finns andra nyttiga funktioner är saker som testades under det här kriteriet.

Övrigt

Man tittade också på saker som tillbehör, drifttid, byggkvalitet och ergonomi.

SE ALLA BENSINDRIVNA LÖVBLÅSAR FRÅN GARDEN STORE

DET HÄR SADES OM 525BX

Som en del har gjort före dem, berömde Bäst-i-test Husqvarna 525BX för sin prestanda. Den maximala blåshastigheten på 157 meter i sekunden utklassar nämligen många av konkurrenterna i samma prisklass. Tittar man till exempel på Stihl BG86 är skillnaden slående, då denna enbart har 73 meter per sekund, samtidigt som ljudnivån och vikten är ungefär detsamma.

Justerbart blåsrör

Förutom en god prestanda prisas också användarvänligheten. En omtyckt funktion är att man kan justera blåsrörets längd. Är man lång slipper man således böja sig ned under längre perioder, vilket givetvis är inte är särskilt bra för ergonomin. Att justera rörlängden är dessutom enkelt och kräver varken verktyg eller bläddring i manualen.


Reglage för blåshastighet

En funktion som i hög utsträckning underlättar användandet av 525BX är reglaget för blåshastigheten. Det gör det enkelt att ”filtrera” det man blåser.

Använder man den på grusväg vill man ju inte blåsa bort gruset – utan enbart löven. När man sedan behöver blåsa på gräs eller över större områden kan maximal blåshastighet aktiveras. En farthållare finns för att behålla vald hastighet.


Slutbetyget

Slutbetyget som Husqvarna 525BX fick var fyra och en halv av fem möjliga. Det som lyftes fram var kraftfullheten, farthållaren och den användarvänliga designen. På minussidan nämndes vikten – med 4,3 kg tillhör den en av de tyngre modellerna på marknaden, men är inte den tyngsta. För den kraft man får bör det dock inte vara särskilt mycket att anmärka på. När armkraften börjar tryta finns ett extra handtag för avlastning. →

Sammantaget rekommenderas lövblåsen särskilt till den som har en stor trädgård. Har man dessutom ett behov av att kunna reglera blåshastigheten (till exempel när en grusväg ska blåsas) bör den lämpa sig särskilt väl.

 

anvandning-av-huswvarna-525bx

 

Konsumentröster om 525BX

Tittar man på olika nätbutiker där 525BX säljs, är det många som stämmer in i hyllningarna. Precis som Bäst-i-test lovordar många lövblåsen för sin kraftfullhet. Många prisar den också för sin relativt låga ljudnivå (sett till kraften) och att vibrationerna är diskreta. Den med en större trädgård, och som kan tänka sig att betala några kronor mer än för de billigaste på marknaden, lär inte bli besviken på Husqvarna 525BX.