Wolf Garten Lövblås

Nästan 9 av 10 tyskar är bekanta med varumärket. I Sverige är det inte lika många – inte än i alla fall. Företaget riktar sig mot det mesta inom i trädgård, och när det kommer till lövblåsar har de tre stycken ute på marknaden idag. Gemensamt för dem alla är ledorden hög kvalitet, finess och styrka.

Om Wolf Garten

Företaget specialiserar sig på redskap som gör det enklare att sköta om trädgården.

Wolf Garten, som i grunden är ett tyskt företag från staden Betzdorf, togs över av amerikanska stortillverkaren MTD 2009. Sedan dess marknadsförs deras produkter i många av världens länder.

 

Wolf Garten 72V Li-lon Power lövblås

Wolf Garten Li-ion Power 24B

Med batteri på 72V istället för 36V och en modern Li-ion teknik sticker denna lövblås ut en hel del mot konkurrenters batteridrivna starkare modeller. Här blir nämligen drifttiden hela 60 minuter. Önskas längre driftstid kan extrabatteri köpas till. Väger 3,6kg och levereras med två munstycken för att effektivt kunna blåsa bort torra eller blöta löv. Kan köpas med eller utan batteri och laddare.

Pris: 879:-  Utan batteri och laddre (Kan beställas här)

Pris: 2495:- Med batteri och laddare (Kan beställas här)

Till Butik / Beställ 

Tillbehör


wolf garten batteri

Wolf Garten Batteri 72V

Batteri från Wolf Garten på 72V och 2,5 Ah. Används bland annat till gräsklippare från märket. Kan laddas med snabbladdare nedan.

Pris: 1595:-

Till Butik / Beställ 

Wolf Garten Power-Bas

Snabbladdare Wolf Garten Power Bas som passar till Li Hi Energy batterie 72V. Kan därmed ladda batteriet ovan.

Pris: 849:-

Till Butik / Beställ 

Lövblås banner

Wolf Garten i recensioner

Även om utbudet inte är särskilt stort, har modellerna uppmärksammats av många. En av de som skriver om deras lövblåsar är sidan Lawnmowerwizard.com, som rekommenderar modellen LI-ION POWER LBB 36 till köpare med mindre trädgårdar. Den kritiseras något för en kort drifttid, men den får också ros för sin snabba laddningstid, som är på ungefär en timme.

En annan sida, Garden Powertools, kallar den för ett bra ekonomiskt val. Även de påpekar den korta batteritiden, men hyllar samtidigt hur snabbt den laddas upp.

OBS - Batteridrivna modellen ovan är istället på 72V och förlänger därmed driftstiden betydligt mot modellen som recenserats.

Batterisystemet 36 V

2015 presenterade Wolf-Garten 36 V, ett nytt batterisystem som gör det enklare att handla fler produkter hos dem. Systemet bygger på att batteriet passar flera olika produkter i deras sortiment. Den som köper en batteridriven lövblås från Wolf-Garten kan alltså köpa en grästrimmer, motorsågar, samt elektriska häcksaxar och använda sig av samma batteri. Snällt mot både plånboken och miljön, alltså.