Wolf Garten Lövblås


Nästan 9 av 10 tyskar är bekanta med varumärket. I Sverige är det inte lika många – inte än i alla fall. Företaget riktar sig mot det mesta inom i trädgård, och när det kommer till lövblåsar har de tre stycken ute på marknaden idag. Gemensamt för dem alla är ledorden hög kvalitet, finess och styrka.

Om Wolf Garten

Företaget specialiserar sig på redskap som gör det enklare att sköta om trädgården.

Wolf Garten, som i grunden är ett tyskt företag från staden Betzdorf, togs över av amerikanska stortillverkaren MTD 2009. Sedan dess marknadsförs deras produkter i många av världens länder.

Batterisystemet 36 V

2015 presenterade Wolf-Garten 36 V, ett nytt batterisystem som gör det enklare att handla fler produkter hos dem. Systemet bygger på att batteriet passar flera olika produkter i deras sortiment. Den som köper en batteridriven lövblås från Wolf-Garten kan alltså köpa en grästrimmer, motorsågar, samt elektriska häcksaxar och använda sig av samma batteri. Snällt mot både plånboken och miljön, alltså.

Wolf Garten LBB36 Set – Inkl Laddare och Batteri

En smidig lövblås från det tyska märket Wolf Garten. I paketet ingår ett Li-Ion Power Pack som fått bra betyg i recensioner för snabb uppladdning (Se recensioner nedan).Variabel lufthastighet, bra grepp och långt munstycke gör det enkelt att jobba med lövblåsen.Driftstid med det största batteriet (5Ah) är 40-170minuter. Vikt 1,6kg. Lövblåsen har 36V Batterissystem som gör att samma batteri kan användas till andra batteridrivna produkter från Wolf Garten (som ingår i samma system)

Till Butik / Beställ 

Tillbehör


Wolf Garten Batteri

Batteri tillhörande batterisystemet 36V. Med andra ord kan det användas till andra produkter från Wolf Garten som tillhör samma system. Ett batteri – många trädgårdsverktyg. Använd det till ex. häcksax, grästrimmer, lövblås m.m.

 

Till Butik / Beställ 

Wolf Garten Batteriladdare

Laddare till batteriet 36V. En laddare, ett batteri – men väldigt många trädgårdsprodukter. Det är nämligen samma batteri till bland annat dess motorsåg, lövblås, häcksax och grästrimmer.Laddningstid för 100% laddning är 70min för 3Ah-batteri samt 110min för 5Ah-batteri.

Till Butik / Beställ 

Lövblås banner

Wolf Garten i recensioner

Även om utbudet inte är särskilt stort, har modellerna uppmärksammats av många. En av de som skriver om deras lövblåsar är sidan Lawnmowerwizard.com, som rekommenderar modellen LI-ION POWER LBB 36 till köpare med mindre trädgårdar. Den kritiseras något för en kort drifttid, men den får också ros för sin snabba laddningstid, som är på ungefär en timme.

 

En annan sida, Garden Powertools, kallar den för ett bra ekonomiskt val. Även de påpekar den korta batteritiden, men hyllar samtidigt hur snabbt den laddas upp.