Recension Toro Ultra Blower Vac

Toro Ultra Blower VacDags för en ny lövblås? I sådana fall bör Toro Ultra Blower Vac övervägas inför köpet. Åtminstone om man får tro Mark Kelly på Yard Care Gurus, som ger den fyra och en halv stjärna i betyg. Sidans betyg stämmer någorlunda in med hur det ser ut på Amazon.com, där 3741 användare ger den fyra stjärnor. Mark menar dock att det finns skäl att ge den ytterligare en halv stjärna – men också skäl till att den inte får full pott.

Gott rykte

Toro har ett gott rykte som tillverkare av trädgårdsverktyg. Mark menar till och med att de är ”the number one rated company for lawn equipment”. Det här kan det givetvis finnas olika åsikter om, men klart är att han har argument för sin sak. Mer information om Toro hittar du på den här sidan.

Lövblåsen

Precis som namnet avslöjar kan Toro Ultra Blower Vac både blåsa och suga. Man kan kanske tro att det finns två rör – ett för vardera funktion – men så är inte fallet. Toro Ultra Blower Vac har tre rör där ett hjälper till att rikta smutsen, ett rör för en koncentrerad luftstråle som gör det enklare att få bort smuts som fastnat eller finns i springor samt ett rör för själva huvudfunktionerna – att blåsa och att suga.

Detaljer, material och funktioner

Impellern är av metall vilket rosas i recensionen. Många av konkurrenterna har nämligen impellrar av plast, vilket Mark inte menar ger samma effekt. Främst är det hållbarheten han hyllar med materialvalet som Toro gör här.

På lövblåsen finns ett reglage där du kan justera blåshastigheten. Till exempel kan du välja en låg hastighet för att blåsa bort mindre smuts på hårt underlag, eller för att städa känsligare ytor som inte skulle klara av trycket från maxhastigheten.

Fördelar

Mark listar en rad olika för- och nackdelar med Toro Ultra Blower Vac. Bland fördelarna kan dessa nämnas:

  • Liten och lätt att förvara. Toro Ultra Blower Vac är inte särskilt stor. Förutom den ringa storleken gör även långsmala utformningen den lätt att förvara.
  • Mark beskriver den som ”Hurricane Powerful”. Toro Ultra Blower Vac är starkare än många av sina konkurrenter. Han tillägger att den kan städa hans garage på två minuter.
  • Lätt att montera. Många lövblåsar har problemet att allt för mycket pyssel krävs innna man kan sätta igång och blåsa. Med Toro Ultra Blower Vac behöver du endast sätta fast munstycket.
  • Billig? Mark menar att lövblåsen är billig. Huruvida den faktiskt är det beror nog på vad man jämför med. Tittar man på lövblåsarna här på sidan är den faktiskt den dyraste. Dock utklassar den andra eldrivna modeller vad gäller blåshastighet. Visst är den dyrare, men man får också vad man betalar för. För prestandan kan den, som Mark säger, faktiskt anses vara billig.

 Nackdelar

I princip alla lövblåsar kommer med nackdelar. Det som Mark ansåg ligga Toro Ultra Blower Vac till last var följande:

  • Säkerheten. Han menar att metoden för att koppla in förlängningskabeln till lövblåsen är osäker utan att specificera vad det är som är osäkert.
  • Behållaren. Behållaren som smutsen samlas i anser han har vissa brister i sin design. Han menar att dess hörn bör förstärkas och att ett bättre förslutningssystem skulle behövas.

 

Effektiv – men i en hög prisklass

Visserligen anser Yard Care Gurus att Toro Ultra Blower Vac är billig. De tar då kraften och prestandan i åtanke. Det finns många eldrivna lövblåsar som är betydligt billigare än den här, men då får man heller inte en lövblås som arbetar med samma effekt. Vi kan konstatera att prisklassen är relativt hög, men att den inte är alltför dyr sett i förhållande till vad man får. För att den ska vara värd ett köp bör man dock ha ganska höga krav.

De allra flesta som köpt Toro Ultra Blower Vac är mycket nöjda. Enligt en kundundersökning var 89 procent mycket nöjda eller extremt nöjda med den, medan sju procent tyckte att den var helt okej. Endast fyra procent av de som köpt lövblåsen var missnöjda med den.

Produkten kan köpas här:

Hos Buildor för 1695kr