Recension Ryobi RBV3000CESV

Ryobis modell RBV3000CESV beskrivs av Ryobi själva som kraftfull och med en hög prestanda. Men hur fungerar den i praktiken? På hemsidan ”Gör det själv” (GDS) har en medarbetare testat vad den går för.

Fördelar

Fördelarna med modellen är många enligt Ryobi själva. Någon som håller med om detta är skribenten på GDS. Motorn är på 3000 watt, vilket tydligen inte bara ser bra ut på pappret – utan även ute på fältet.

”Motorn är på 3000 watt, så du kan tro att den blåser!” och ”Det är rena stormen.”, går det bland annat läsa på sajten.

Sugfunktionen

Vissa lövblåsare kommer med en sugfunktion – Ryobi RBV3000CESV är en sådan. GDS vittnar om att det är enkelt att, med hjälp av ett handtag, koppla om från blås till sug. När löven sugs upp smulas det sönder av ett roterande blad som gör att det går att få in mycket i behållaren. När den väl är full töms den enkelt genom att den helt enkelt tas loss från maskinen. Det går även att öppna ett blixtlås som sitter på behållarens nedre delar.

Enkel att montera

De berättar också att lövblåsen levereras i en kompakt låda. Det här innebär att du själv måste montera ihop den. De menar dock att det här är enkelt och att det går ganska fort att sätta samman de olika delarna.

Nackdelar

Något som GDS menar är mindre bra är maskinens ergonomi. Främst är det avsaknaden av justerbara handtag som de tar upp. Är man lite till längden kan det göra att man tvingas arbeta med böjd rygg. Har man ett längre arbetspass framför sig, kan detta givetvis sätta sina spår i kroppen.

Prisvärd

Trots avsaknaden av justerbara handtag talar GDS gott om lövblåsen överlag. Ett pris på 1 100 kronor är lågt för en maskin som både kan suga och blåsa så kraftfullt som den här modellen kan. Sammanlagt får lövblåsen fyra av fem stjärnor på sajten.

Betyg 4/5

 

Kan köpas via Conrad.se här (1299kr)RBV3000 lövblås

Privat recension från Youtube