MTD Lövblås

mtdMTD är ett märke på trädgårdsprodukter som många svenskar inte hört talas om. Men MTD (Modern Tool and Die Company) är en av världens största producenter på trädgårdsprodukter/maskiner. I koncernen finns märken som MTD, Cub Cadet och Wolf Garden vilket gör att utbudet blir extremt brett. Detta både gällande utbud och prisklasser. Märket känns inte minst igen på dess röda färg.

MTD 2500 E lövblåsare

MTD BV2500 E

Billig eldriven lövblås från MTD med både blås- och sugfunktion. Har komposteringsfunktion (lövkvarn) som komprimerar löven 10:1 innnan de hamnar i påsen (vid sugfunktion). Max blåshastighet 270km/h och luftflöde på 15 m³/min.

En stor fördel är priset.

Pris 795:-

Till Butik / Beställ 

MTD sc4

MTD SC4

Bensindriven handhållen lövblås med relativt stor kraft i förhållande till dess storlek. Har en miljövänlig fyrtaktsmotor och är lättstartat tack vare AST-funktion. Prisvärd bensindriven enklare modell.

Pris 2495:-

Till Butik / Beställ 

MTD MT32 BPB ryggburen lövblåsare

MTD MT32

I likhet med övriga modeller hos MTD så har även denna bensindrivna ryggburna modell en fördel i prisnivån. Det är sällan som dessa modeller kostar kring 2500 kr. Lövblåsen är deras starkaste modell som passar för större områden, längre arbetspass och tuffare motstånd. Tack vare att den bärs på ryggen kan man arbeta längre än med den som man bär i en hand. (Se ovan). Har exempelvis axelförstärkning, midjebälte och miljövänlig fyrtaktsmotor.

Pris 3495:-

Till Butik / Beställ 

Om MTD – och dess lövblåsar

MTD strävar efter att ligga långt fram gällande tekniska innovationer samt att alltid ha nöjda kunder. Det är ledord och mål som varit gällande sedan företaget grundades 1932. Utbudet består av följande:

MTD Lövblås BV 2500E- En enkel och billig lövblås på el. Har även sugfunktion samt ”tugg” som reducerar ner mängden löv till 10:1 (Något mindre än liknande produkter på marknaden). Löven  hamnar därefter i en säck som lätt kan tömmas. Genom ett reglage sker byte mellan sug och blås. Har stödhjul längst fram som gör att det avlastar vid längre tids arbete.

MTD SC4 – Enklare proffsmodell som är bensindriven. Passar att använda på större trädgårdar, kring ingångar på hyreshus och liknande. Tack vare dess styrka kan man blåsa allt från skräp och grus till löv och små grenar. Hålls med en hand.

MTD MT32 – Värstingen från MTD. En lövblås som är ryggsäcksmodell och drivs av en 4-taktsmotor. Mycket effektiv mot löv och skräp. Tack vare dess ergonomi med förstärkning kring axlarna samt midjebälte är den bra att ha på längre arbetspass. En tungviktare som är lätt att arbeta med.