MTD Lövblås


 

mtdMTD är ett märke på trädgårdsprodukter som många svenskar inte hört talas om. Men MTD (Modern Tool and Die Company) är en av världens största producenter på trädgårdsprodukter/maskiner. I koncernen finns märken som MTD, Cub Cadet och Wolf Garden vilket gör att utbudet blir extremt brett. Detta både gällande utbud och prisklasser. Märket känns inte minst igen på dess röda färg.

mtd blower vac 2500   mtdbv3000   mtd sc4  mtd mt32 v4

Om MTD – och dess lövblåsar

MTD strävar efter att ligga långt fram gällande tekniska innovationer samt att alltid ha nöjda kunder. Det är ledord och mål som varit gällande sedan företaget grundades 1932. Utbudet består av följande:

MTD Lövblås BV 2500E- En enkel och billig lövblås på el. Har även sugfunktion samt ”tugg” som reducerar ner mängden löv till 10:1 (Något mindre än liknande produkter på marknaden). Löven  hamnar därefter i en säck som lätt kan tömmas. Genom ett reglage sker byte mellan sug och blås. Har stödhjul längst fram som gör att det avlastar vid längre tids arbete.

MTD BV300G – Bensindriven starkare lövblås som även kan vara lövsug. Även denna modell har hjul längst ner som avlastar. ”Farthållare” som gör att man inte behöver hålla in gasen hela tiden. Mer flexibel än den på el ovan. Men även tyngre (7kg istället för 3,5kg)

MTD SC4 – Enklare proffsmodell som är bensindriven. Passar att använda på större trädgårdar, kring ingångar på hyreshus och liknande. Tack vare dess styrka kan man blåsa allt från skräp och grus till löv och små grenar. Hålls med en hand.

MTD MT32 – Värstingen från MTD. En lövblås som är ryggsäcksmodell och drivs av en 4-taktsmotor. Mycket effektiv mot löv och skräp. Tack vare dess ergonomi med förstärkning kring axlarna samt midjebälte är den bra att ha på längre arbetspass. En tungviktare som är lätt att arbeta med.