Lövblås El

Här presenteras Bäst i Test på eldriven lövblås samt andra modeller. För Bäst i Test på Batteri – Se här

En eldriven lövblås är alltid tillgänglig. Glöm bensinlukt eller tomma batterier! Finns både med och utan uppsamlingsfunktion.

Rekommenderade eldrivna lövblåsar

bosh als25 lövblåsare

 

Bosch ALS 25

Råd & Rön gav Bosch ALS 25 ”Bäst i Test” år 2017 gällande eldriven lövblås. Lövblåsen fick 73/100 poäng varav de bästa betygen gavs för lövhantering och blåsa löv. På punkten ”Blåsa Löv” fick den 9/10 poäng.

En lätthanterlig modell som snabbt ger ett snyggt resultat. På ”Arbetsinsats” gavs även 9/10. De sämre betygen gavs under kategorin ”Suga löv” men samtidigt var det ingen modell som hade riktigt bra betyg där.

999:-

Till Butik / Beställ 

Lövblås Bäst i Test

 

Black & Decker GW3030 QS

Denna lövblås fick ”Bäst i test” i flera tester år 2014. Bland annat av tidningen ”Allt i Trädgård”. Den ansågs vara lätt att jobba med, kraftfull och berömdes för dess ergonomi.

Att denna modell skulle få Bäst i Test var inte oväntat då dess föregångare GW 3000 fick denna utmärkelse något år tidigare. Detta i ett test av Expressen.

990:-

Till Butik / Beställ 

black and decker gw3050 lövsugare

Black & Decker GW 3050

Denna lövblås från Black & Decker är uppföljaren till den prisbelönta modellen GW3030 (se ovan). Det som förbättrats är framförallt kraften med hela 418km/h i blåsstyrka. Har kratta som kan monteras längst ut.

Var länge den eldrivna modell som låg fick ”Rekommenderas” på Lövblås.se. Det är fortfarande en mycket bra modell men första platsen har tagits över av Bosch ALS 25.

1159:-

Till Butik / Beställ 

Lövblås banner BILD

Övriga eldrivna lövblåsar

Övriga lövblåsar på batteri kan ses under MÄRKE – Se menyn

 

Fördelen med att köpa en eldriven lövblås är att man aldrig behöver oroa sig för att batteri/bensin ska ta slut. Det är bara att jobba till löven är borta. En stor fördel är att de är enkla att hantera och inte behöver något särskilt underhåll. Nackdelen sitter däremot i dess avståndsbegränsning. Det gäller att ha en längre sladd för att kunna blåsa på hela trädgården och detta gör denna modell mindre flexibel än de som går på batteri eller bensin.

Köptips:

Med lövsug?

Ett flertalet lövblåsar har även en sugfunktion. Detta gör det smidigare att hantera löven. Antingen blåser man ihop dem i en hög som sedan lyfts bort eller så suger man helt enkelt upp dem varpå de tuggas sönder och hamnar i den tillhörande uppsamlingssäcken.  Denna säck går att haka bort i de fall man enbart kommer att använda lövblåsens blåsfunktion och vill ha en något mer lätt hanterlig maskin.

Med kratta/skrapa?

En del modeller har en skrapa längst ut på röret. Denna skrapa är till för att lossa blöta löv som exempelvis ligger på altanen. Finns just detta behov bör man se extra på hur röret är konstruerat eller om det följer med något som kan monteras (ex skrapa eller kratta)

Bäst i Test? År 2013 presenterade Expressen en test på lövblåsar. Vinnaren var då Black & Decker GW3000. Året efter testade Allt i Trädgård liknande modeller och då vann efterföljaren Black & Decker GW3030. Nu har ytterligare en efterföljare kommit – Black & Decker GW3050. Starkare med mer funktioner. Att en lövblås får ”Bäst i test” behöver inte betyda att den är den bästa på marknaden. Men chansen är väldigt stor när man vunnit två oberoende tester.

Variabel hastighet? Med variabel hastighet kan man själv avgöra hur mycket lövblåsen ska blåsa. Detta är smidigt om man enklare vill hantera löven. Men det är inget måste om man enbart ska blåsa mindre ytor.

Med stödhandtag/hjul? Även om de inte väger mycket så är det skönt med ett stödhandtag. Det betyder att man bär blåsen med två händer. Detta har de flesta modeller men av de ovan så saknas det på Ryobi RBV 3000

Även hjul kan vara en underlättande faktor. Det gör att man lätt kan rulla fram den på plana underlag när man ska blåsa bort löv och grus. Däremot drar man knappast en blås på marken om man ska jobba med löv på större områden. Då går det snabbare att ha den en bit upp i luften.