Lövblås El


En eldriven lövblås är alltid tillgänglig. Glöm bensinlukt eller tomma batterier! Finns både med och utan uppsamlingsfunktion. Finns även med och utan skrapa.

bosch als25  Lövblås Bäst i Test black & decker GW 3050  Hybrid lövblås på el och batteri Lövsugare och blåsare RBV3000 lövblås   mtd blower vac 2500 lövblås gardena ergjojett 3000 Toro Ultra Blower Vac

Fördelen med att köpa en eldriven lövblås är att man aldrig behöver oroa sig för att batteri/bensin ska ta slut. Det är bara att jobba till löven är borta. En stor fördel är att de är enkla att hantera och inte behöver något särskilt underhåll. Nackdelen sitter däremot i dess avståndsbegränsning. Det gäller att ha en längre sladd för att kunna blåsa på hela trädgården och detta gör denna modell mindre flexibel än de som går på batteri eller bensin.

Köptips:

Med lövsug?

Ett flertalet lövblåsar har även en sugfunktion. Detta gör det smidigare att hantera löven. Antingen blåser man ihop dem i en hög som sedan lyfts bort eller så suger man helt enkelt upp dem varpå de tuggas sönder och hamnar i den tillhörande uppsamlingssäcken.  Denna säck går att haka bort i de fall man enbart kommer att använda lövblåsens blåsfunktion och vill ha en något mer lätt hanterlig maskin.

Med kratta/skrapa?

En del modeller har en skrapa längst ut på röret. Denna skrapa är till för att lossa blöta löv som exempelvis ligger på altanen. Finns just detta behov bör man se extra på hur röret är konstruerat eller om det följer med något som kan monteras (ex skrapa eller kratta)

Bäst i Test? År 2013 presenterade Expressen en test på lövblåsar. Vinnaren var då Black & Decker GW3000. Året efter testade Allt i Trädgård liknande modeller och då vann efterföljaren Black & Decker GW3030. Nu har ytterligare en efterföljare kommit – Black & Decker GW3050. Starkare med mer funktioner. Att en lövblås får ”Bäst i test” behöver inte betyda att den är den bästa på marknaden. Men chansen är väldigt stor när man vunnit två oberoende tester.

Variabel hastighet? Med variabel hastighet kan man själv avgöra hur mycket lövblåsen ska blåsa. Detta är smidigt om man enklare vill hantera löven. Men det är inget måste om man enbart ska blåsa mindre ytor.

Med stödhandtag/hjul? Även om de inte väger mycket så är det skönt med ett stödhandtag. Det betyder att man bär blåsen med två händer. Detta har de flesta modeller men av de ovan så saknas det på Ryobi RBV 3000CESV.

Även hjul kan vara en underlättande faktor. Det gör att man lätt kan rulla fram den på plana underlag när man ska blåsa bort löv och grus. Däremot drar man knappast en blås på marken om man ska jobba med löv på större områden. Då går det snabbare att ha den en bit upp i luften.