LÖVBLÅS – BENSIN

Bensindrivna lövblåsar kännetecknas av kraft och flexibilitet. Du behöver inte blåsa nära ett eluttag eller planera arbetspasset genom att ladda ett batteri. Det är bara att gå ut och blåsa, så länge tanken fylld. God prestanda bäddar för höga blåshastigheter. 

  • Två blåsrör följer med.
  • God blåshastighet.
  • Har även uppsamlare.

Betyg: ★★★★★

  • Popular Mechanics
  • HarryCo4 (YouTube-Kanal)

HUSQVARNA 125BVX.

Vikt: 4,35 kg. Blåshastighet: 76 m/sek. Pris: 3 295 SEK.

125BVX har fått mycket goda recensioner, från flera olika håll. Dess styrka ligger bland annat i att det följer med två blåsrör – ett plattare och ett runt. 

Pris: 3 599 SEK

Läs mer
Därmed kan man själv välja om det är lufthastighet eller luftflöde som ska höjas. (Beroende på vad som ska blåsas bort). 

Husqvarna 125BVX är även utrustad med en uppsamlare, så att löven direkt kan sugas upp.

  • Miljövänlig 4-taktsmotor. 
  • Låg ljudnivå.
  • Lätthanterlig.

Betyg: ★★★★✩

 
 
Vi arbetar på egen recension.
 
Makita BHX2501.

Vikt: 4,4 kg. Blåshastighet: 65 m/sek. Pris: 4 100 SEK.

En lövblås från Makita med 4-taktsmotor. En fördel är att olja aldrig behöver tillföras. Har fått mycket goda recensioner i den engelska tidningen “The Independence”.

Pris: 3 369 SEK

Läs mer
Det modellen fick beröm för var att den var så tyst i förhållande till dess kraft. Dess smala motorhus resulterar i att den är lätt och smidig att använda.

  • Prisvärd.
  • God ergonomi.
  • Miljövänlig 4-taktsmotor.
Vi arbetar på en recension.
 
MTD MT32.

Vikt: 9,9 kg. Blåshastighet: 67 m/sek. Pris: 2 995 SEK.

En konsumentvänlig ryggburen lövblås i ”trevlig” prisklass. Det är den starkaste modellen från MTD som skapar god ergonomi för användaren genom bland annat axelförstärkning, midjebälte samt miljövänligare 4-taktsmotor.

Pris: 2 995 SEK

  • Hög blåshastighet.
  • Ergonomisk.
  • Stort luftflöde.

Betyg: ★★★★★

 
 

HUSQVARNA 570BTS.

Vikt: 11,2 kg. Blåshastighet: 105,2 m/sek. Pris: 7 089 SEK.

Husqvarna har två riktiga proffsmodeller. Det är 570 BTS och 580 BTS (se nedan). Skillnaden mellan dessa ligger bland annat i lufthastighet och luftflöde.

Pris: 7 089 SEK

Läs mer
Husqvarna 570BTS har extra hög lufthastighet vilket därmed skapar mer styrka i luftstrålen. Därmed kan blåsen även användas för att blåsa grus eller annat material som kräver mer styrka. (Se videorecension här)

  • 4-taktsmotor. Ingen olja behövs.
  • Låg ljudnivå.
  • Lätthanterlig.

Betyg: ★★★★★

 

HUSQVARNA 580BTS.

Vikt: 11,8 kg. Blåshastighet: 92,2 m/sek. Pris: 6 979 SEK.

Denna lövblås rekommenderas av Söderströms Skog & Trådgård utifrån att vara ”bäst att blåsa ihop större mängder löv”. Det är en proffsmodell som bland annat används av parkarbetare. Är det en villaträdgård brukar det räcka med något mindre modeller.

Pris: 6 979 SEK

SE ALLA BENSINDRIVNA LÖVBLÅSAR FRÅN GARDEN STORE

LÖVBLÅS – BENSIN – KÖPRÅD

Den som vill ha så mycket kraft som möjligt ska välja en bensindriven lövblås. Dessa finns i två modeller. De mindre är handburna och passar för kortare men kraftfulla arbeten. De större är ryggsäcksmodeller som är de kraftigaste lövblåsarna. 

Tack vare ergonomisk sele kan man även arbeta under längre tid med dem.

STORLEK

De bensindrivna lövblåsarna finns, lite grovt räknat, i två olika storlekar. Den minsta kan bäras med en hand och väger inte speciellt mycket. Ett exempel på en mindre modell är Husqvarnas populära 125BVX . Denna har även en uppsamlingspåse som kan användas om löven istället ska samlas ihop istället för att blåsas ihop. Bra på kortare arbetspass. Nästa steg är ryggsäcksmodell av lövblås. Det är den klart bästa varianten i de fall som arbetspasset är lite längre. Ergonomin blir bättre och man undviker att belasta enbart ena sidan av kroppen som lätt sker om en lövblås hela tiden bärs i ena handen. Dessa är de kraftfullaste modellerna och vikten ligger ofta kring 10-14kg.

ERGONOMI

De som köper en bensindriven lövblås har till största sannolikhet en relativt stor trädgård och vill arbeta längre stunder med blåsen. Det innebär också att man ska vara extra noga med ergonomin. Axelremmarna och höftbälte På de ryggburna modellerna finns självklart alltid axelremmar. Däremot är det inte alla som har höftbälte. Höftbältet stabiliserar lövblåsen samtidigt som bältet avlastar ryggen. Välj även de med justerbara remmar.

LÖVSUG

Lövblåsar som bärs på ryggen är inte främst konstruerade för att samla ihop löven genom lövsugsfunktion. Dessa används på stora områden och uppsamlingsfunktionen är därmed inte relevant. Den som även vill att lövblåsen ska ha en sugfunktion får titta på de handburna modellerna där flertalet har en påse som kan monteras till lövsugen som samlar ihop löven som sugs upp.