Husqvarna 570BT Recension

570 BTS

Husqvarna 570BT marknadsförs som en av Husqvarnas bättre och mer kraftfulla lövblåsar, och enligt de recensioner vi tittat på tycks det stämma bra överens med hur den fungerar i praktiken. Blåskapaciteten och lufthastigheten är hög, inte minst tack vare en X-Torq-motor (läs mer nedan) och en stark fläkt. Samtidigt har den ett mycket effektivt luftfilter som möjliggör långa och tuffa arbetspass. 

Fördelar

Hos Husqvarna 570BT märks generellt sett en hög kapacitet och ett starkt fokus på ergonomin. De enskilt största fördelarna är troligtvis dess X-Torq-motor och dess komfort.

X-Torq-motorn

En sak som skiljer Husqvarna 570BT från övriga lövblåsar är dess X-Torq-motor. Motortekniken är det Husqvarna som står bakom, och det som gör den unik är att den använder dubbla kanaler – en för ren luft och en för bränsleblandad luft.

Dessa dubbla kanaler ger inte bara en högre effekt, utan även en utsläppsminskning på upp till 75 % samt en sänkning av bränsleförbrukningen med 20 %.  X-torq är således inte bara vänlig mot miljön, utan i längden också mot plånboken, tack vare lägre bränslekostnader

Sidan Bestbackpackblower.org har uppmärksammat motorn, och påpekar att den är kraftfull och skonad från de nackdelar som motorer av den här typen brukar ha – nämligen att vara svår att starta.

Hög komfort

Husqvarna själva marknadsför modellen som mycket bekväm att använda. Bland annat skriver de att dess mjuka handtag och breda axelremmar bidrar till att ge användaren ”optimal komfort”. Bestbackpackblower.org kan skriva under på att lövblåsen är bekväm att använda:

”Användarbekvämligheten gör den här modellen till en av de bästa bensindrivna blåsarna för pengarna”, skriver sidan.

De tar sedan upp flera andra saker för att bygga upp det påståendet. Bland annat nämner de det faktum att vibrationerna kraftigt minskas under körning tack vare stötdämpande komponenter mellan motorn och chassit.
Youtube-kanalen Tools In Action har även de uppmärksammat den vibrationsminskande tekniken. Se hur stötdämparna fungerar i praktiken och en allmän genomgång av lövblåsen  nedan

Slutligen berömmer de just axelremmarna för att vara mjuka och sköna, samtidigt som de sitter åt bra.

 

Nackdelar

Att Husqvarna inte har några större nackdelar tycks det råda bred konsensus kring. Däremot finns det delade meningar vad gäller dess vikt.

Vikten

Något som är en viktig faktor i en blåsares helhetsintryck är vikten, och här ligger Husqvarna 570BT bra till med sina 11, 2 kg – tycker vissa. Sidan Bestbackpackblower.org menar på att det här är en relativt låg vikt. Troligtvis beror det dock på vad man jämför med.

En annan sida, Lawncentral.net, menar nämligen på att lövblåsen aktiskt är ganska tung och att det är en av modellens få brister. Om du inte är i god form är den här lövblåsen inget för dig, menar dem.

Överlag får den dock lysande kritik på sidan. Skribenten går till och med så långt att han skulle bli ”chockad” om han hittade en bättre lövblås än den här ute på marknaden.

Se aktuellt pris – Till Butik

Tekniska specifikationer 

Kapacitet

 • Luftflöde vid snäcka: 28 kubikmeter per minut
 • Luftflöde: 22 kubikmeter per minut
 • Lufthastighet: 105,6 meter per sekund
 • Lufthastighet (platt munstycke) 91 meter per sekund. 106 meter per sekund vid runt munstycke.

Dimensioner 

 • Vikt: 11,2 kg
 • Rördiameter: 72 millimeter
 • Rörlängd: 1197 mm 

Motor 

 • Cylindervolym: 65,6 kubikcentimeter
 • Effekt: 2,9 kW
 • Varvtal vid maximal effekt: 8 000 rpm
 • Bränsleförbrukning: 431 g/kWh