Husqvarna 125B Recension

Husqvarna 125B är en av företagets mer konsumentanpassade lövblåsar. Enligt dem själva är den perfekt för husägare med sin höga blåskapacitet och användarvänlighet. Men vad säger egentligen tyckarna därute?

Lätt att använda

Någon som håller med om Husqvarnas egen beskrivning om användarvänligheten är Youtubern HarryCo4. I en film visar han upp lövblåsen och kommenterar just de små finesserna som gör den enkel att använda.

Han lyfter bland annat upp den slimmade designen som gör den väldigt bekväm att hålla i. Samtidigt berömmer han Husqvarna för lövblåsens Cruise Control, det vill säga det reglage som gör det möjligt att hålla samma effekt utan att ständigt trycka in gasen.

Två olika munstycken

Husqvarna 125bvx lövblåsareVid köp av Husqvarna 125B följer två munstycken med – ett platt och ett runt. HarryCo4 föredrar helt klart det platta. Med det platta munstycket följer en väsentligt högre lufthastighet (76 m/s) än med det runda (58,12 m/s). Mer detaljerad teknisk information finns att läsa längst ner i den här texten.

HarryCo4 påpekar att man får en högre precision med det runda munstycket. Dock menar han, av egen erfarenhet, att det platta gör jobbet mycket bättre.

 

Lita inte för mycket på siffrorna

En annan recension, som finns att hitta hos Popular Mechanics, går det att läsa att Husqvarna 125B gör ett mycket bra jobb i förhållande på vad som står på pappret. Trots att siffrorna för luftflöde och lufthastighet vid första anblicken kan se något låga ut, är det inget man tänker på när man väl börjar använda den, enligt sidan.

”Husqvarna är ännu ett exempel på hur dessa siffror kan vara missledande. Siffrorna är låga, men dess förmåga att utföra jobbet är hög”. 

Håller vad den lovar

Bilden av dessa två recensioner ger intrycket av att Husqvarna 125B är en prisvärd lövblås. De båda recensenterna lyfter särskilt fram användarvänligheten och den slimmade designen hos den. Att den är användarvänlig är bland annat just det som Husqvarna beskriver den som.

Samtidigt bör man ha i åtanke att den är konsumentanpassad. Vid större och mer långvariga jobb krävs en annan lövblås, men för husägare tycks den, enligt recensenterna, hålla vad den lovar.

Teknisk information

För mer detaljerad teknisk information om Husqvarna 125B, se nedan:

  • Cylindervolym: 28 kubikcentimeter
  • Effekt: 0,8 kW
  • Luftflöde vid snäckan: 13,31 kubikmeter per minut
  • Luftflöde vid munstycket: 12,03 kubikmeter per minut
  • Lufthastighet (med runt munstycke): 58,12 meter per sekund
  • Lufthastighet (med platt munstycke): 76 meter per sekund
  • Vikt: 4,26 kg

Kan beställas hos Söderströms Skog & Trädgård här