Gardena Lövblås

gardenaAtt varumärket Gardena tillverkar trädgårdsredskap är inte svårt att gissa med tanke på dess namn. Sedan 2006 tillhör Gardena det svenska företaget Husqvarna. Därmed breddar denna koncern utbudet inom lövblåsar. Husqvarna har länge varit kända för mycket hög kvalité på proffsmodeller. Med Gardena har man nu även lövblåsar för enklare sysslor.

gardena accujet lövblås

 

Gardena Accu Jet 18-Li

En lätt och lättanvänd lövblås för de mindre arbetena. Hålls lätt i det ergonomiska handtaget. Laddare och batteri ingår. En modell för dig som prioriterar enkelhet och smidighet. Inte den kraftfullaste.

Pris 1295:-

Till Butik / Beställ 

 

Gardena ergjojet 3000

Gardena Ergo Jet 3000

Med 69/100 poäng kom Gardena ErgoJet 3000 på en andra plats när Råd & Rön betygsatte eldrivna lövblåsar år 2017. Enda modellen som kom före, med 73/100 poäng, var Bosch Als 25.  Denna modell fick 9/10 på Blåsa löv och 7/10 på Suga löv. Hade även överlag goda poäng på Hanterbarhet. Fick medelbetyg på upplevd ljudnivå och vibration. I övrigt en mycket bra lövblås från Gardena.

Kom även 3:a i ett test av Allt i Trädgård.

Pris 1219:-

Till Butik / Beställ 

 

 

Om Gardena

Gardena var från början mycket känd för de olika sorters bevattningssystem som de tillverkade. Idag är däremot utbudet betydligt större även om fokus fortfarande handlar om att göra trädgården fin. I utbudet finns bland annat handgräsklippar, trimmers, lövblåsar och robotgräsklippare. De flesta produkter vänder sig mot den privata marknaden. Det är bra kvalité men det är inte maskiner man ska jobba med hela dagar. Då rekommenderas istället produkter från Husqvarna.

De två modeller som Gardena erbjuder är:

Gardena Accujet 18-Li

En mycket lättanvänd och smidig lövblås som även väger väldigt lite. Perfekt att ha laddad och klar när löven ska bort från garageuppfarten, balkongen eller uteplatsen. Passar därmed på mindre ytor. Enligt manualen klarar den upp till 300 kvadratmeter. Det är sant – om det inte är tufft arbete som väntar. Laddare och batteri följer med.

Rekommenderas till ”enklare sysslor”

Köp här

Gardena Ergo Jet 3000

En kraftfull eldriven lövblås som passar för arbete i trädgården. (Se även andra eldrivna lövblåsar) Man kan välja på att suga ihop eller blåsa ihop löven. Mycket lätt att byta mellan sug- och blåsfunktion. Längst ner på röret finns en skrapa som gör att man kan skrapa upp löven om de är blöta. Eldriven och passar för mindre trädgårdar.

Köp här