Einhell Lövblås

Einhell är ett företag som tillverkar produkter för byggnad, trädgård och bilverkstaden. De har funnits på marknaden sedan 1964 då grundaren Josef Thannhubera började producera en transformator med en innovativ trefaskontakt. De följande åren fortsatte man sedan att utveckla och bredda sitt utbud.

Under 1990-talet var det dags att även bredda marknaden till Storbritannien, Finland, Österrike, Nederländerna, Portugal, Spanien och Sverige. Så småningom öppnade man även en filial i Hong Kong och därefter etablerade man sig i Polen, Tjeckien och Ungern. Sen har det rullat på och idag finns man representerade i omkring 70 länder runt om i världen.

 

Deras filosofi är att utveckla bra produkter som kan användas av såväl den som vill göra jobbet själv där hemma som yrkesverksamma hantverkare. Men också att ligga steget före när det gäller utvecklandet av produkterna.

 

Att hålla en vettig prisnivå och samtidigt hålla en hög kvalitet är också en viktig del i deras vision där design och kvalitet blir en utmärkande faktor. De söker ständigt efter att ta reda på vilka behov som finns på marknaden och sedan utifrån det designa och utföra noggranna tester i sina laboratorier innan produkten börjar produceras. Det har gjort att de idag har ett stort utbud av allt från borrmaskiner, sticksågar och multiverktyg till gräsklippare, lövblås och batteriladdare för bilen.