Bosch Lövblås

bosch

En av de stora inriktningar, för det tyska företaget Bosch, är ”Hem och Trädgård”. Inom trädgårdsredskap och trädgårdsmaskiner finns bland annat gräsklippare, robotklippare, mossrivare, grästrimmer och lövblåsare.

En stor del av deras utbud består av batteridrivna produkter och detta visar sig även när man ser på deras utbud inom lövblås.  Här finns bland annat ”Bäst i Test 2017” gällande eldrivna modeller. Dessutom imponerar dess batteridrivna lövblås med batteritid på ca 20 min.

Bästa lövblåsen

  Bosch ALS 25  ”Bäst i Test”

Med 73/100 poäng gavs Bosch ALS 25 ”Bäst i Test” av Råd & Rön i nummer 7/2017. Det är en kombinerad lövblås/lövsug som ansågs vara enkel att hantera och fick högst betyg i testet på bland annat ”Blåsa Löv” och ”Suga upp löv”. Modellen var även snabbast i flera olika tester.  Rekomenderas.

Pris 990:-  (Säljs med prisgaranti)

Till Butik / Beställ

Bosch ALB 36

Bosch ALB 36

Utsågs av The Daily Telegraph till bäst i kategorin ”Best for convenience” (bekvämlighet). Detta pris fick den på grund av den är lätt i förhållande till dess styrka samt mycket välbalanserad. Batteriet är kompatibelt med andra produkter från Bosch med 36V batteri.

Finns UTAN batteri och laddare – Pris 806 krKan beställas här

Finns MED batteri och laddare – Pris 2831 krKan beställas här

Bosch ALB 18 Li

Bosch ALB 18

Av de modell som har sin styrka i att vara lätt och enkel. Däremot fick det relativt dåligt betyg av Råd & Rön 2017. Detta med ”Sämst i rabatten” i ett test där testdeltagarna fick testa fem batteridrivna lövblåsar på olika material. Blåste däremot klart godkänt på gräsmattan. Rekomenderas främst utifrån dess låga vikt och enkla konstruktion. Säljs med tillhörande batteri.

Pris 1488 Kr

Till Butik / Beställ 

BOSCH

Bosch är ett mycket stor tyskt företag med inriktning mot elektronik, industriteknik, förpackningsteknik och byggverktyg. Idag finns företaget i 50 olika länder och har ca 250.000 anställda.

Företaget grundades 1886 av Robert Bosch och det första som tillverkades var tändapparater som användes för gasmotorer. Det var under 1890-talet som det stora genombrottet kom då han utvecklade ett nytt tändsystem för bilmotorn vilket snabbt blev något som andra sedan byggde vidare på för att utveckla bilmotorn.

Under första världskriget lade man om produktionen (likt många fabriker) och tillverkade åt försvarsmakten. Men snabbt efter att fredsavtalet var undertecknat var företaget igång med sin ursprungliga inriktning.

På 20-talet tog man så steget till att själv börja tillverka produkter som hushållsvaror, cykelbelysning och vindrutetorkare.

När andra världskriget kom lade de ännu en gång om produktionen och trots förluster av fabriker i utlandet kunde företaget snabbt expandera efter krigets avslut. Redan 1956 fanns företaget i 130 länder.

Redan från början tillverkade Bosch produkter till bilar och det är fortfarande detaljer till bilar som företaget är främst känt för. Detta inte minst produkter som används inom bilproduktion. Men de har även stort utbud av handverktyg och trädgårdsmaskiner.

På deras svenska hemsida presenteras tre inriktningar

Mobilitet – Här finns diagnostikutrustning för verkstäder, reservdelar till bilar samt service.

Hem och Trädgård – Även här är de idag mycket stora med produkter inom trädgård (ex lövblås), varmvattenlösningar, elverktyg samt ett flertal hushållsprodukter.

Industri och hantverk – De elverktyg som presenteras här vänder sig proffs. Utöver det finns här även industripannor, säkerhetslösningar och produkter till industriproduktion.