Bosch Lövblås


bosch

En av de stora inriktningar, för det tyska företaget Bosch, är ”Hem och Trädgård”. Inom trädgårdsredskap och trädgårdsmaskiner finns bland annat gräsklippare, robotklippare, mossrivare, grästrimmer och lövblåsare.

En stor del av deras utbud består av batteridrivna produkter och detta visar sig även när man ser på deras utbud inom lövblås.  Att ha en lövblås med mycket lång batteritid (35min) imponerar!

bosch als25 bosch alb18 utan batteri Bosch 18 lövblås bosch alb36 utan batteri bosch alb36 med batteri 

 

BOSCH

Bosch är ett mycket stor tyskt företag med inriktning mot elektronik, industriteknik, förpackningsteknik och byggverktyg. Idag finns företaget i 50 olika länder och har ca 250.000 anställda.

Företaget grundades 1886 av Robert Bosch och det första som tillverkades var tändapparater som användes för gasmotorer. Det var under 1890-talet som det stora genombrottet kom då han utvecklade ett nytt tändsystem för bilmotorn vilket snabbt blev något som andra sedan byggde vidare på för att utveckla bilmotorn.

Under första världskriget lade man om produktionen (likt många fabriker) och tillverkade åt försvarsmakten. Men snabbt efter att fredsavtalet var undertecknat var företaget igång med sin ursprungliga inriktning.

På 20-talet tog man så steget till att själv börja tillverka produkter som hushållsvaror, cykelbelysning och vindrutetorkare.

När andra världskriget kom lade de ännu en gång om produktionen och trots förluster av fabriker i utlandet kunde företaget snabbt expandera efter krigets avslut. Redan 1956 fanns företaget i 130 länder.

Redan från början tillverkade Bosch produkter till bilar och det är fortfarande detaljer till bilar som företaget är främst känt för. Detta inte minst produkter som används inom bilproduktion. Men de har även stort utbud av handverktyg och trädgårdsmaskiner.

På deras svenska hemsida presenteras tre inriktningar

Mobilitet – Här finns diagnostikutrustning för verkstäder, reservdelar till bilar samt service.

Hem och Trädgård – Även här är de idag mycket stora med produkter inom trädgård (ex lövblås), varmvattenlösningar, elverktyg samt ett flertal hushållsprodukter.

Industri och hantverk – De elverktyg som presenteras här vänder sig proffs. Utöver det finns här även industripannor, säkerhetslösningar och produkter till industriproduktion.