Lövblås – Batteri


En liten och lätt bensindriven lövblås passar perfekt för de enklare jobben som att blåsa altanen fin. Men det finns även modeller som är betydligt starkare . Husqvarnas batteridrivna lövblåsar bör klassas som proffsmaskiner som passar för större trädgårdar eller parkarbeten.

Hybrid lövblås på el och batteri stark lövblås på batteri

bosch alb18 utan batteri Bosch 18 lövblås bosch alb36 utan batteri bosch alb36 med batteri Gardena accujet 18li lövblås    husqvarana 436LIB  husqvarana 536Lib

De minsta och enklaste modellerna av lövblåsar är de som går på batteri (eller el). Men det betyder inte att de även kan vara starka och kraftfulla. Utbudet är brett och prisskillnaderna stora. Med andra ord bör man tänka igenom vilka behov man har innan man köper en batteridriven lövblås.

Batteridriven Lövblås – Köptips

Styrka:

Batteridriven lövblåsÄr det enklare jobb som ska utföras så som att blåsa bort löven från altanen kan mycket väl en billig lövblås på batteri användas. Här finns modeller kring 1000kr att välja mellan. Har man däremot behov av en starkare modell som även kan användas till att blåsa ihop löven i trädgården även om de är lite blöta och tunga kan man titta på de mer starka modellerna. En av de starkaste batteridrivna modellerna är Husqvarna 536Lib. Styrkemässigt kan denna modell jämföras med en enklare bensindriven lövblås. Batteriet räcker även ca dubbelt så länge som vanliga mindre modeller. Men då ligger priset betydligt högre då denna kostar ca 4500kr. Självklart finns det lövblåsar i spannet mellan 1000kr och 7500kr. Se till behov och välj efter detta.

Välj starkare batteri:

Det går att köpa batteridriven lövblås med eller utan batteri. Men även med olika starka batterier. Ett mindre batteri räcker vanligtvis till ca 10 minuters arbete. Det räcker gott och väl för mindre jobb men räcker inte till trädgårdsarbetet. Med större batteri ges möjlighet till att arbeta längre utan att behöva ladda. Ett alternativ är att köpa två batterier som man kan växla mellan.

Kombibatteri:

Det har blivit allt vanligare att tillverkarna gör så kallade kombibatterier. Det är batterier som passar flera olika trädgårdsredskap så länge det är tillverkat av samma fabrikör. Ett exempel är Ryobi som har samma batteri till samtliga sina batteridrivna redskap. Även Husqvarna har ett batteri som passar de andra redskapen från företaget. Att välja en lövblås med kombibatteri har flera stora fördelar. Framförallt handlar det om att man enbart behöver en laddare till alla redskap i hemmet. Utöver det att det blir billigare att köpa produkten då det går att köpa utan batteri och laddare i de fall man redan har kompatibla batterier och laddare hemma.

Med lövsug:

Att blåsa bort löven är enkelt. Men de finns ändå kvar. Ett alternativ är att köpa en lövblås med sugfunktion (lövsug). Det betyder att man kan växla mellan dessa funktioner vilket skapar ett mer flexibelt sätt att få bort löven. Om löven sugs upp mals de ner och hamnar i en uppsamlingspåse som sitter på blåsen.