Bästa lövblåsen


Utbudet av lövblåsar är stort så för att göra valet lite enklare har vii valt ut den bästa lövblåsen utifrån flera olika kategorier och presenterar dessa här. Vilka som väljs ut och presenteras beror på vilka som fått ”Bäst-i-test” i oberoende tester genom åren.  Tveka inte att höra dig om du har testat en lövblås och vill få med recension på denna sida. Kontakt kan ske här

Bästa lövblåsen i olika kategorier

Några tester på lövblåsar under 2015 har vi inte hittat. Men de produkter som testats under åren före finns fortfarande kvar på marknaden och några som därmed kan rekommenderas. I vissa kategorier finns inte några tester. I dessa fall har vi låtit experter uttalat sig gällande vilken som är den bästa lövblåsen.

Lövblås Bäst i Test

BÄSTA ELDRIVNA LÖVBLÅSEN – Black & Decker Gw3030

Att Black & Decker Gw3030 är den bästa eldrivna lövblåsen är det inte någon tvekan om. I flera oberoende tester har den fått ”Bäst-i-Test”. År 2014 fick denna modell bästa betyg av tidningen Allt i Trädgård.  Detta med hela 21 av 25 poäng.  Lätt att jobba med, avtagbart munstycke, mycket stark och bra ergonomi var några av punkterna som låg bakom vinsten.

Att dess föregångare Gw3000 (finns inte längre i handeln) fick Bäst i Test av Expressen året före gör inte saken sämre för Black & Decker.

Till Butik / Beställ

bosch alb18 utan batteri

LÄTTASTE/ENKLASTE BATTERIDRIVNA LÖVBLÅSEN –Bosh Alb 18

Någon test på vilken som är den bästa lövblåsen på batteri har vi inte hittat.Men det finns flera recensioner på olika modeller av batteridrivna lövblåsar skapade av olika aktörer. Ett oberoende företag är WiseGuide som för några år sedan genomförde en test. Denna lövblås fick då 2/5. Det kanske inte imponerar gällande betyg men det beror på vad man prioriterar. Detta är en mycket liten och behändig lövblås för kortare och enklare arbeten. Med en vikt på bara 1,8kg är det en av de lättare på marknaden. Den fick omdömmen som ”Lätt och effektiv” samt ”Tystgående”. Vad drar då ner betyget? Ingen uppsamlare, 10 min arbetstid samt att batteriet kan upplevas krångligt att ta ur i början.

Läs mer/Beställ

 

husvarna 580bts

BÄSTA BENSINDRIVNA LÖVBLÅSEN –  Husqvarna 570BTS och 580BTS

Något test har vi inte hittat gällande bensindrivna lövblåsar. Här handlar det även mycket om vad blåsen ska användas till. De två som vi rekommenderar är de två som Jerry Barath från Söderströms Skog och Trädgård (Se längre intervju med honom) säljer många av och som han själv rekommenderar sina kunder. Orsaken att just Husqvarna rekommenderas är att det är ett etablerat märke som många företag inom branschen väljer. Dessutom finns service på flera platser i landet på dessa maskiner.

Både Husqvarna 570BTS samt 580BTS är mycket kraftfulla men passar till något olika arbetsuppgifter

Husqvarna 570BTS – Den lövblås med snabbast lufthastighet från Husqvarna. Det gör att trycket blir så pass kraftigt att man exempelvis kan blåsa ihop grus och sand även om den självklart kan användas till kraftfull lövblås.

Husqvarna 580BTS – Den lövblås med störst luftflöde vid munstycket. Detta är grunden till att det blir lätt att jobba ihop stora lövhögar då det är luftmängden som är avgörande för enkel hantering av löven.

Till Butik / Beställ  Husqvarna 580BTS Till Butik / Beställ Husqvarna 570BTS

husqvarana 536Lib

STARKASTE BATTERIDRIVNA – Husqvarna 536LiB

Husqvarna 536LiB lanserades 2015 och är en batteridriven lövblås som kan mätas i styrka med de svagare bensindrivna modellerna. Det är troligtvis den starkaste lövblåsen som går på batteri på marknaden. En proffsmodell som börjat användas av flera företag som håller snyggt i parker, bostadsområden och liknande. Ett batteri räcker ca 20 minuter. Köper man till ryggbatteri räcker det betydligt längre.  Däremot är priset också rejält. Ca 4000kr för lövblåsen men det är då exklusive batteri. Ryggbatteri kostar ca 15.000kr. Läs gärna jämförelsen mellan denna och en av de batteridrivna modellerna från Husqvarna här.

Till Butik / Beställ 

125BVx Husqvaran lövblås

Bästa handburna lövblåsen som är bensindriven – Husqvarna 125B

De handburna och bensindrivna lövblåsarna: De är relativt lättviktiga, lätta att bära med sig och lätta att påbörja jobbet med. Istället för att pyssla med sladd och sele är det bara att dra igång den och börja köra.

 

Vill man ha en handburen, som dessutom är trådlös (då den är bensindriven) är Husqvarna 125B ett mycket bra val. Det här tycker i alla fall Consumer Reports, som listar den som en av de bästa ”Gas Handhelds” på sin sida. Husqvarna 125B nämns i sällskap med Echo PB-255LN, där de dock konstaterar att Husqvarna 125B har ”mycket mer kraft för betydligt mindre pengar”.

Till Butik / Beställ 

Makita BHX2501

En av Storbritanniens mest omtyckta – Makita BHX2501

De brittiska öarna är inte direkt kända för sitt fina väder. När hösten slår till, slår den till hårt. Som en följd av det här är behovet av en bra lövblås kanske minst lika stort i Storbritannien som i Sverige. En av ögruppens absolut största tidningar, The Independent, listar Makita BHX2501 som en av de 12 bästa lövblåsarna som finns på den brittiska marknaden.

Som tur är finns även Makita BHX2501 på den svenska marknaden. Den beröms för att vara både kraftfull och tystgående på samma gång. Med sin kraftfullhet och sin långa drifttid (60 minuter på en tank), passar den utmärkt för att städa upp större trädgårdar när hösten kommer.

Till Butik / Beställ 

bosch alb36 utan batteri

Den smidigaste lövblåsen – Bosch ALB 36 LI

Bosch ALB 36 LI nämndes i kategorin ”best for convenience” i en av Storbritanniens största tidningar – The Daily Telegraph. Platsen är väl motiverad. Bland annat skriver tidningen att den är välbalanserad, samtidigt som den är lättviktig med sina 2,8 kg. De skriver också att de förvånades över hur mycket kraft som finns i den förhållandevis lilla och lättviktiga maskinen.

Något annat som understryker enkelheten hos Bosch ALB 36 LI är det faktum att du slipper krångla med sladdar och bensin. Istället går den på ett kraftfullt litiumbatteri på 36 volt, som dessutom passar andra produkter från Bosch.

Till Butik / Beställ – Utan batteri Till Butik / Beställ – Med batteri

 

mtdbv3000

Bäst för små trädgårdar – MTD BV3000G

När en av de stora tidningarna i Storbritannien, The Daily Telegraph, listade de bästa lövblåsarna i olika kategorier, nämndes MTD BV3000G under ”bäst för små trädgårdar”. MTD BV3000G är batteridriven och är förhållandevis tung med sina 7 kilo. Dock sitter det hjul längst ut på röret för att underlätta både arbete och transport.

Andra fördelar som The Daily Telegraph tar upp är att den är lätt att starta, den byter lätt mellan sug- och blåsfunktion, och att den smular sönder löven innan de samlas in i påsen.

Till Butik / Beställ 

Lövblås banner